National Geographic Society Building Upgrades

This project included a multi-phase approach which required our office to provide additional and careful coordination with all the disciplines including electrical, mechanical and plumbing. Our scope included concrete slab modifications due to live load change requirements and new slab openings for duct risers and penetrations. This required coordination and design of slab reinforcing both as structural steel and carbon fiber reinforcing polymer.

Our office also designed an extension to the penthouse area allowing for equipment to be installed behind a lightweight stone screen wall with structural steel framing.

An existing two-story auditorium was transformed into an expanded space that connected two floors with stadium seating on existing structural steel framing. This require extensive analysis of existing steel framing which resulted in additional bracing and reinforcing installed to the existing framing.

Project Numbers

40,000+

Square Footage

Condition Assessment, Concrete Design, CFRP Design, Structural Steel Design, and Construction Administration

Services

Project Gallery

Click on photo below to see full gallery of photos

New Mechanical Support Framing
New Mechanical Support Framing

Penthouse Area was extended with structural steel dunnage and lightweight stone facade to match existing.

Structural Reinforcing
Structural Reinforcing

Due to future mechanical equipment, concrete beams had to be reinforced with steel framing. Steel workers are seen installling this reinforcing.

Updated Interior Area
Updated Interior Area

The interior of the space was updated and required review of occupancy changes, new slab penetrations for pipes and ductwork.

New Mechanical Support Framing
New Mechanical Support Framing

Penthouse Area was extended with structural steel dunnage and lightweight stone facade to match existing.

1/12
< Previous Project
Next Project >